Labioplasti Ameliyatı Tehlikeli Midir?

Genital estetik ya da estetik olarak bilinen operasyonların en fazla uygulananların bir tanesi Labioplasti Dir. Doğru şekilde uygulandığında yaşanılan Komplikasyon oluşturma riski oldukça azdır. Cinsel hazla ilgili herhangi olumsuz gelişmeler bulunmamaktadır.

Labioplasti Ameliyatı sonrası kanama olabilir. Orada damarlı yapıya sahip olduğundan bu damarları etraf bölgeye zarar vermeden damar alanlarını ince uçlu koter yardımıyla iyi yakmak gerekir.

 İşlemin Komplikasyonları: Erken dönem görülen kanama çoğunlukla işlem sırasında koter yardımıyla kanama odakları kontrol altına alınır. Buna rağmen erken dönemde bir travma oluşması bölgede yeni bir kanama oluşmasına yol açabilir ve nadiren müdahale gerektirebilir.

Enfeksiyon: Mikroorganizmalardan çok zengin bir bölgedir. Aynı koşullarda kan dolaşımı acısından da zengin bir bölge olduğunda enfeksiyonla çok karşılaşılmaz. Hijyene önem verilmesi, doktor tarafından önerilen antibiyotiklerin kullanılması enfeksiyon görülme ihtimalini azaltır.

 Yara ayrışması: Erken dönemde basınç, stres, gerginlik, yara enfeksiyonu ya da travma bu bölgede yara ayrışmasına neden olabilmektedir. Çoğunlukla pansumanlarla kapatılabilinir durumdadır. Ender olarak yaranın yeniden dikilmesini gerektiren durumla da karşılaşılabilir. Bu daha çok şeker ve kanser hastalığı ve gibi yara iyileşmesini olumsuz yönde etkileyen çarpanlardan kaynaklanmaktadır.

Geç Dönem: Uzun süreli ağrılarda cinsel ilişkide sıkıntı yaşanması: Son derece nadir bir durumdur. Bazen ruhsal sebeplerle oluşabilir. İlk aylarda o bölgede yarattığı stres ve gerginlik nedeniyle ağrılı cinsel ilişkiye sebep olabilir. Bununla beraber operasyondan birkaç ay sonra böyle problemler yaşanılmaz. Geç dönemde yaşanabilecek diğer bir problem küçük dudakların boyunda sorun yaşanması  ile ilgili bir durumudur. Bu iyi bir planlama ile önlenebilir

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın