Kızlık Zarı Dikimi Ankara

Hymen vajinanın ilk girişinde yer alan ve 1- 2 milimetre kalığında olan bir zardır. Halk arasında kızlık zarı olarak bilinmektedir. Anne karnında kız bebeklerin vajinal enfeksiyon yaşamasını engellemek amacı ile oluşan bir yapıdır.

Kültürel yapı ve yaşanan olaylar nedeni ile bekaret göstergesi haline gelmiştir. Vajinanın darbe alması, cinsel ilişki ve vajinanın içine yabancı cisim girmesi gibi nedenlerden bütünlüğü bozulabilir.  Himenoplasti ameliyatı farklı nedenlerden dolayı bekaretini kaybetmiş olan kadınlara uygulanan ve genital estetik alanına giren bir operasyondur. Halk arasında kızlık zarı dikimi olarak bilinmektedir. Jinekoloji uzmanları tarafından yapılır. Genital estetik ve kızlık zarı dikimi Ankara bölgesinde uygulanan operasyonlardır.

Kızlık Zarı Dikimi Çeşitleri

Kızlık zarı dikimi Ankara bölgesinde iki farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Geçici kızlık zarı dikimi ve kalıcı kızlık zarı dikimidir. Geçici olarak yapılan operasyonda lokal anestezi uygulanır. İşlem süresi yaklaşık olarak 10 dakika sürmektedir. Cinsel ilişkiden en az üç gün önce yapılmaktadır. Vajina girişinde daraltma ve cinsel ilişki sırasında kanama olması sağlanmaktadır. Kalıcı kızlık zarı dikimi operasyonunda Flep kaldırılır ve vajina girişi daraltılır. Aynı anda cinsel ilişki sırasında kanama da sağlanır. Cinsel ilişkinin ne zaman olacağı önemli değildir. İşlemden 10 sene sonra bile beklenen kanama oluşabilir.  İşlem sonrasında cinsel ilişkiye girdiğinizde oluşan kanamanın farklı bir nedeni olabileceğini de unutmayın. Mutlaka doktorunuza danışın.

Kızlık Zarı Dikiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kızlık zarı dikimi Ankara jinekoloji uzmanlarının en fazla yaptığı operasyonlarından biridir. Uzmanlar operasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususları bildirmiştir. Bu hususlar;

  1. Ani ve hızlı hareketlerden uzak durulmalıdır.
  2. İşlemden sonra herhangi bir ilaç kullanılmasına gerek yoktur. Ancak düzenli doktor kontrolü gereklidir.
  3. Günlük hayatımızda kişisel hijyen çok önemlidir. Operasyondan sonra özellikle hijyene dikkat edilmelidir.
  4. Operasyon sırasında herhangi bir ağrı hissi oluşmaz. Ancak operasyondan sonra hafif ağrı oluşabilir. Doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.

Kızlık zarı dikimi sonrası neler yapmanız gerektiğini ya da yapmamanız gerektiğini mutlaka jinekoloji hekiminize danışmalısınız.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın